A JELENTKEZÉS LEZÁRULT! - A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Élelmiszeripari Igazgatósága újraindítja Tejipari szakmai gyakorlati napjait. Az első program során a résztvevők az oltós alvasztású sajtok előállításával ismerkedhetnek meg kezdő szinten.
A 2021. szeptember 21-22. között a mosonmagyaróvári Magyar Tejgazdasági Kísérleti Intézetben megrendezésre kerülő 2 napos kisüzemi előállítást bemutató program keretében a résztvevők neves szakemberektől kaphatnak bővebb ismereteket a félkemény és erjedési lyukas sajtok gyártástechnológiájáról, élelmiszer-higiéniáról, valamint a sajtok érzékszervi bírálatának módjáról. Továbbá a sajthibákról és azok okairól is hallhatnak a gyakorlatban is jól hasznosítható információkat a jelenlévők, így a programon történő részvételt elsősorban olyan tagjainknak javasoljuk, akik rendelkeznek a sajt előállítás területén alap szintű jártassággal.
Az év folyamán még további két alkalmat szervezünk Oltós alvasztású sajtok (haladó szinten), illetve Savanyított tejtermékek (kezdő szinten) témakörben, melyekről további részleteket a nak.hu honlapon fogunk közzétenni.
A szakmai program költségét a NAK finanszírozza, azonban az esetlegesen felmerülő egyéb költségek (szállás, utazás, programon kívüli étkezés) a résztvevőt terhelik. A gyakorlati napon maximum 12 fő részvételét tudjuk biztosítani, ezért a regisztráció nem jelent automatikus részvételi lehetőséget. A helyszínre történő belépés kizárólag érvényes védettségi igazolvány, vagy a védettséget igazoló applikáció bemutatásával lehetséges!
A meghívó és a részletes programterv IDE kattintva, a regisztrációs felület pedig IDE kattintva érhető el.
Az érdeklődők további információkat kaphatnak Szőke Rita élelmiszeripari munkatárstól a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen vagy a +36 70 383 91 94-es telefonszámon.
Frissítve 09. 17-én: a jelentkezés lezárult!
(NAK/Szőke Rita)