Környezetgazdálkodás

Egyes VP támogatások esetében nemcsak a Gazdálkodási Napló vezetése elvárt, hanem az előző naptári évben – 2021 – vezetett napló adataiból az adatszolgáltatási kötelezettség is fennáll.

Melyek ezen támogatások?

A webGN és a Nitrát adatszolgáltatás benyújtási folyamata 2022. január 1-től megkezdődött.

  • január 1 - január 31. közötti időszakban a webGN benyújtása zajlik. A határidő jogvesztő. Mulasztás esetén az előző évre jutó támogatási összeg 15 %-kal csökkentésre kerül. Ugyanakkor, ha a támogatott Tápanyaggazdálkodási terv készítésére is kötelezett (VPAKG/ÖKO szántó és ültetvény) úgy ezen adatszolgáltatás elmaradásával további 15 % szankcióra lehet számítani.

Bármelyik támogatás igénybevétele esetén egyetlen elektronikus nyomtatványt kell letölteni, a pályázati kiírás vonatkozó előírásai szerint kitölteni és ügyfélkapun keresztül beküldeni. A TGT-be 0 2020. szeptember 30-ig – a 2021-es növényekre vonatkozóan – elkészített terv adatait kell rögzíteni!

  • január 1 - március 31. közötti időszakban a nitrát adatszolgáltatás lehetséges.

 

A beküldés tényét igazolóan 3 visszaigazolás érkezik az ügyfélkapura. Az utolsó, azaz a 3. NÉBIH igazolás tartalmazza az adatszolgáltató adatait, a benyújtás sikerességét.

További fontos információ:

Támogatások esetében a néhai nevében a vélelmezett örökös járhat el. A néhai ügyfélazonosìtójával megy be az adatszolgáltatás. Amennyiben már a kincstárnál örökösként nyilvántartott, úgy saját nevében jár el, nyilatkozik és szolgáltat adatot. 

Mindkét esetben azonban kerüljön beküldésre az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre néhai regisztrációs száma, s az hogy nevében a vélelmezett örökös (nyilvántartási szám) járt el, ha már örökös az ügyfél, akkor azért, hogy összekapcsolható legyen a NÉBIH listával. Elképzelhető, hogy az addigra nem frissül.

 

NAK/Sztahura

 

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

 

Őstermelői adatok lekérdezése