Közös Agrárpolitika

Az Európai Bizottság nyilvános konzultációt indított annak érdekében, hogy felmérje, a Közös Agrárpolitika (KAP) mennyiben váltja be a hozzá fűzött reményeket a tudásátadás és a tanácsadás terén.

A felmérés célja, hogy a Bizottság információkat és visszajelzéseket gyűjtsön arra vonatkozóan, hogy megvalósulnak-e „a tudásátadás és az innováció előmozdítása a mezőgazdaságban, az erdőgazdálkodásban és a vidéki térségekben” elnevezésű KAP-célkitűzések, és hogy a vonatkozó intézkedések eredményesek, hatékonyak, koherensek és relevánsak-e, továbbá nyújtanak-e uniós hozzáadott értéket. A tudásátadás és az innováció számos szereplőt érint, különösen a mezőgazdasági termelőket/földkezelőket, valamint azokat, akikkel kapcsolatban állnak. Emellett ez a téma a következő időszaki Közös Agrárpolitikában kiemelt jelentőséggel bír, így különösen fontos, hogy kellő mennyiségű információ álljon rendelkezésre a jelenlegi intézkedésekre vonatkozó értékelés megalapozottságához.

Válaszadáskor figyelembe kell venni, hogy a konzultáció a jelenlegi KAP-ra vonatkozik, és nem foglalkozik a 2020 utáni KAP-ra vonatkozó bizottsági javaslattal. A kérdőív kitöltése kb. 20 percet vesz igénybe, amely az alábbi linkre kattintva érhető el 2021. február 2-ig. (A nyelv átállítását követően a kérdőív magyar nyelven is kitölthető.)

Emellett arra is lehetőség nyílik, hogy javaslataikat, véleményüket (akár magyar nyelven is) a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara számára közvetlenül is megküldjék, így az ezúton becsatornázott észrevételeket, kéréseket összesítve továbbítjuk majd az uniós döntéshozók felé. Ez esetben a kérdőívre adandó válaszaikat, valamint egyéb észrevételeiket 2021. január 27-ig juttassák el Horváth Dóra számára a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre küldött e-mailen keresztül.

(NAK/Horváth Dóra)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Egységes kérelem

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei