Mezőgazdasági termelés

A VP3-14.1.4-22 kódszámú Baromfi állatjóléti pályázattal kapcsolatos tapasztalatok, illetve ajánlások témájában, 2023.06.02-án a Magyar Államkincstár és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara közös szervezésében, „Vidékfejlesztési Programok a gyakorlatban – VP Baromfi állatjólét” címmel tartott online termelői tájékoztatót dr. Dákay Ildikó – MÁK Közvetlen Támogatások Főosztályáról – a hazai baromfitartók részére.

Vidékfejlesztési Program keretében meghirdetett VP3-14.1.4 - 22 kódszámú Baromfi állatjóléti támogatás, a baromfitartók számára korábban ismeretlen, új formában, felületen és módon elérhető pályázati lehetőség. Az eseményre - a hasonló témájú - decemberi rendezvény folytatásaként került sor, ezúttal a kifizetési kérelmek benyújtásával kapcsolatban nyújtva segítséget a termelőknek.

A Baromfi Termék Tanácsot Dr. Molnár Györgyi mezőgazdasági titkár képviselte, a NAK részéről Tóth Andrea baromfiágazatért felelős vezető állattenyésztési szakértő köszöntötte a résztvevőket.

Dr. Dákay Ildikó osztályvezető előadása mellett, a MÁK Közvetlen Támogatások Főosztálya, Állatlétszámhoz Kötött Támogatások Osztályáról érkezett jogcímfelelős kollégák közül Meyer Daniella ismertette a kifizetési kérelmek során tapasztalt leggyakoribb kérdéseket, hibákat. Janovics Pétertől pedig a hallgatói kérdések egy jelentős részére érkezett azonnali választ.

Az előadásról készült felvétel itt tekinthető meg, valamint a feltett kérdések, és az azokra adott válaszok ezen a linken nézhetők vissza, és az előadás anyaga itt elérhető.

A körülbelül 150 fő résztvevőtől nagyjából ugyanennyi kérdés érkezett, amelyek jelentős része a megadandó létszám adatokra, a vis major esetekre, a csatolandó dokumentumokra, valamint ezek leadási határidejére vonatkozott.

További felmerülő kérdés esetén a Kincstár MV Ügyfélszolgálatához fordulhatnak elektronikus úton vagy telefonon, vagy a https://www.mvh.allamkincstar.gov.hu/ portál kérdés-válasz funkcióján keresztül.

NAK / Tóth Andrea

 

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

 

Őstermelői adatok lekérdezése

 
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjuk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
 • TagnyilvántartásTagnyilvántartásban szereplő adatok megtekintése, módosítás bejelentése.
 • Tagdíj ügyintézésTagdíjjal kapcsolatos ügyintézés, korrekciós felület, online fizetés, bizonylatok letöltése
 • Ügyfélszolgálati ügyekTagsággal, tagdíjjal kapcsolatos ügyek intézése, egyenleginformáció, illetve egyéb kérdések és kérések ami a tagságot érintik.
 • Őstermelői/ ŐCSG nyilvántartással kapcsolatos ügyekAz őstermelők és az őstermelők családi gazdasága nyilvántartásba vételével, adatmódosítással, törléssel kapcsolatos ügyintézési elérhetőségek.
 • Családi mezőgazdasági társaságok nyilvántartásával kapcsolatos ügyintézésA családi mezőgazdasági társaságok minősítés kérelmezésének, adatmódosítás bejelentésének, minősítés törlésének ügyintézési elérhetősége.
 • Mezei őrszolgálatokElektronikus ügyintézés önkormányzatoknak a mezei őrszolgálatok nyilvántartásával és a fenntartásukhoz nyújtott állami hozzájárulás iránti kérelmek benyújtásához.
 • Duális képzőhelyek nyilvántartásba vételi kérelemA gazdálkodó szervezetek elektronikus úton is benyújthatják kérelmüket a duális képzőhelyek nyilvántartásába történő felvételükre.
 • Földművesek / Mezőgazdasági termelő szervezetekFöldműves nyilvántartásba vételhez igazolás kiállítása természetes személy esetében arról, hogy a természetes személy kérelmező a mezőgazdasági tevékenységet a kérelem benyújtását megelőző öt évből legalább három évben saját nevében és saját kockázatára folyamatosan folytatta, de az árbevétel - a három év alatt vagy ennek években meghatározott részében - azért maradt el, mert a mező-, erdőgazdasági célú beruházás még nem hasznosulhatott, illetőleg arról, hogy a szervezet legalább egy vezető tisztségviselője vagy a cégvezetője 3 éves üzemi gyakorlattal rendelkezik.
 • Kamarai meghatalmazásKamarai meghatalmazás létesítésének lehetősége az ügyfél számára elektronikus úton. A kamarai meghatalmazás alapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara eljárhat ügyfelei érdekében az agrártámogatásokkal kapcsolatos elektronikus ügyintézésben.
 • Okmányhitelesítés kérelemSzármazási bizonyítványok hitelesítése, kiadása, egyéb kereskedelmi dokumentumok láttamozása, valamint ezek nyilvántartása.
 • Szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzék pályázati űrlapjaPályázati lehetőség a szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzékbe kerüléshez, az agrár duális képzőhelyek nyilvántartásba-vételénél szakértői feladatok ellátása érdekében.
 • Vizsgafelügyelői névjegyzékPályázat benyújtása a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által nyilvántartott viszgafelügyelői névjegyzékbe.
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjuk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
X

E-ÜGYINTÉZÉS KAMARAI BELÉPÉS

...
Ha Ön kamarai tag, akkor a belépést követően szakterületét, tevékenységét érintő személyre szabott információkat, híreket olvashat, illetve az e-Irodában ügyeket intézhet.

Amennyiben Ön még nem rendelkezik kamarai azonosítóval, keresse fel ügyfélszolgálatunkat.


Lépjen be a kamarai azonosítója és jelszava megadásával!
Emlékezzen rám