REL együttműködés

A szakmai anyag 2030-ig fogalmazza meg az aktív turizmus fejlesztési irányait, amelyben a helyi termékek és helyi szolgáltatások igénybevétele is szerepet kap.

Az aktív turizmus iránti igény robbanásszerűen nőtt meg az elmúlt években, amelyet a koronavírus-járvány csak tovább erősített. Emellett Magyarország Kormánya minden korábbinál több erőforrást fordított az aktív turizmus fejlesztésére az utóbbi évtizedben.

A megnövekedett igények és a fejlesztések összehangolására az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ (AÖFK) az aktív Magyarországért felelős államtitkár vezetésével elkészítette a terület hosszú távú fejlesztési stratégiáját. Most, hogy a szakmai egyeztetések lezárultak, elkezdődhetett a stratégia társadalmi vitája, melyre 2023. április 12-ig várják az észrevételeket.

A stratégia alapvetése, hogy az aktív turizmus nagyban képes hozzájárulni a társadalom, a gazdaság, valamint a környezet alakításához úgy, hogy az az egészséges és környezettudatos életmódra nevel, mindenki számára elérhető, minőségi élményeket ad, a vidék fejlesztésének egyik hatékony eszközeként működik, egyúttal erősíti a nemzeti identitást, sőt közösségeket is teremt, és nem utolsó sorban növekvő gazdasági tényezőként lehet vele számolni a turizmuson belül.

A térségi léptékű munkákban területi illetékességű állami szervezetek (például a nemzeti park igazgatóságok, az erdőgazdaságok, a natúrparkok, a geoparkok, a területi vízügyi igazgatóságok) is közreműködnek, továbbá fontos szereplők a vármegyei és települési önkormányzatok, valamint a piaci szereplők is.

A Nemzeti Aktív Turisztikai Stratégia társadalmi egyeztetése 2023. április 12-ig tart.

A stratégia innen tölthető le, a véleményeket, javaslatokat pedig a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre várják.

További információ itt található.

Forrás: AÖFK

 

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

 

Őstermelői adatok lekérdezése

 
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjuk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
 • TagnyilvántartásTagnyilvántartásban szereplő adatok megtekintése, módosítás bejelentése.
 • Tagdíj ügyintézésTagdíjjal kapcsolatos ügyintézés, korrekciós felület, online fizetés, bizonylatok letöltése
 • Ügyfélszolgálati ügyekTagsággal, tagdíjjal kapcsolatos ügyek intézése, egyenleginformáció, illetve egyéb kérdések és kérések ami a tagságot érintik.
 • Őstermelői/ ŐCSG nyilvántartással kapcsolatos ügyekAz őstermelők és az őstermelők családi gazdasága nyilvántartásba vételével, adatmódosítással, törléssel kapcsolatos ügyintézési elérhetőségek.
 • Családi mezőgazdasági társaságok nyilvántartásával kapcsolatos ügyintézésA családi mezőgazdasági társaságok minősítés kérelmezésének, adatmódosítás bejelentésének, minősítés törlésének ügyintézési elérhetősége.
 • Mezei őrszolgálatokElektronikus ügyintézés önkormányzatoknak a mezei őrszolgálatok nyilvántartásával és a fenntartásukhoz nyújtott állami hozzájárulás iránti kérelmek benyújtásához.
 • Duális képzőhelyek nyilvántartásba vételi kérelemA gazdálkodó szervezetek elektronikus úton is benyújthatják kérelmüket a duális képzőhelyek nyilvántartásába történő felvételükre.
 • Földművesek / Mezőgazdasági termelő szervezetekFöldműves nyilvántartásba vételhez igazolás kiállítása természetes személy esetében arról, hogy a természetes személy kérelmező a mezőgazdasági tevékenységet a kérelem benyújtását megelőző öt évből legalább három évben saját nevében és saját kockázatára folyamatosan folytatta, de az árbevétel - a három év alatt vagy ennek években meghatározott részében - azért maradt el, mert a mező-, erdőgazdasági célú beruházás még nem hasznosulhatott, illetőleg arról, hogy a szervezet legalább egy vezető tisztségviselője vagy a cégvezetője 3 éves üzemi gyakorlattal rendelkezik.
 • Kamarai meghatalmazásKamarai meghatalmazás létesítésének lehetősége az ügyfél számára elektronikus úton. A kamarai meghatalmazás alapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara eljárhat ügyfelei érdekében az agrártámogatásokkal kapcsolatos elektronikus ügyintézésben.
 • Okmányhitelesítés kérelemSzármazási bizonyítványok hitelesítése, kiadása, egyéb kereskedelmi dokumentumok láttamozása, valamint ezek nyilvántartása.
 • Szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzék pályázati űrlapjaPályázati lehetőség a szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzékbe kerüléshez, az agrár duális képzőhelyek nyilvántartásba-vételénél szakértői feladatok ellátása érdekében.
 • Vizsgafelügyelői névjegyzékPályázat benyújtása a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által nyilvántartott viszgafelügyelői névjegyzékbe.
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjuk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
X

E-ÜGYINTÉZÉS KAMARAI BELÉPÉS

...
Ha Ön kamarai tag, akkor a belépést követően szakterületét, tevékenységét érintő személyre szabott információkat, híreket olvashat, illetve az e-Irodában ügyeket intézhet.

Amennyiben Ön még nem rendelkezik kamarai azonosítóval, keresse fel ügyfélszolgálatunkat.


Lépjen be a kamarai azonosítója és jelszava megadásával!
Emlékezzen rám