REL együttműködés

A tájegység gasztronómiai és népi kulturális hagyományait mutatták be az egyre nagyobb sikernek örvendő, negyedik alkalommal megtartott Bakony Expón.


Minden korábbinál több, 150-et is meghaladó kiállítói létszám mellett nyitotta meg kapuit a negyedik Bakony Expo Veszprémben. A zárónap után pedig az is elmondható volt, hogy minden eddiginél magasabb, 13 ezret is meghaladó látogatót regisztráltak. Ma már rang e vásáron kiállítóként megjelenni. (A kiállításon a NAK is jelen volt.)

A november 10. és 12. között megtartott bakonyi ízek vásárán idén is kézműves termékek, kulturális és gyerekprogramok sora várta az érdeklődőket. A szervezők hitvallása szerint az esemény lehetőséget kínál arra, hogy a városlakók találkozzanak a helyi termelőkkel, megismerjék őket, és vásároljanak a magas színvonalú termékeikből. A látottak alapján megkérdőjelezhetetlen: a rendezvény a város és a vidék sikeres együttműködésén alapszik.

Az idei évben a burgonyáé volt a főszerep, ezzel találkozhattak legtöbbet a kézműves programokon, és természetesen a standokon is különféle finomságok készültek belőle. Az is elmondható, hogy az expó ma már nem csupán egy „sima” vásár, sokkal több annál: egy olyan sokszínű kulturális és gasztronómiai programokat felvonultató kavalkád volt, amelyen gyermekek és felnőttek, férfiak és nők egyaránt megtalálták a nekik tetszőt, illetve a fogukra valót.

A kiállításon több országgyűlési képviselő is tiszteletét tette. Jelen volt Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének elnöke. Utóbbi arról beszélt, hogy a kormány egy négymilliárd forintos pályázattal segíti a helyi piacok, helyi vásárok bővülését. A Bakony Expón a vásár díjait idén élelmiszer kategóriában Nardai Anita (Falatnyi Pékség), ital kategóriában Polgár Károly (Polgár Kertészet), kézműves kategóriában Csizmazia Anita (Anika szappan), innováció kategóriában pedig Nagy Anett (Nanett) vehette át. A közönségdíj a Verga Zrt.-nek jutott, amit Schumacher István vezérigazgatónak nyújtottak át.

 

Képgaléria az eseményről


(NAKlap, 2017. novemberi szám) (fotó: Gyulai Tóth Zolán/NAK)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

 

Őstermelői adatok lekérdezése